Το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) αποτελεί μια επαναστατική τεχνική, η οποία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, και χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τόσο μη καρκινικών όσο και κάποιων καρκινικών δερματικών παθήσεων. Εφαρμόζεται με τη χρήση παλμικής ενέργειας φωτός ή με συνεχείς δέσμες φωτός που παρέχονται σε σχέδιο σάρωσης, στοχεύοντας με απόλυτη ακρίβεια στην περιοχή της βλάβης. Με την τεχνική αυτή, αφαιρούνται τα λεπτά στρώματα του δέρματος, χωρίς να προκαλείται θερμική ζημία στους υποκείμενους ιστούς. Το Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση ποικίλων πρωκτολογικών παθήσεων, όπως είναι η κύστη κόκκυγος, τα κονδυλώματα πρωκτού, οι αιμορροΐδες, τα πρωκτικά θηλώματα, κ.α.

Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων πρωκτού

Η λοίμωξη από τον HPV και τα κονδυλώματα του πρωκτού είναι από τις πιο συχνές σύγχρονες παθήσεις σε άνδρες και γυναίκες που έχουν ενεργό σεξουαλική ζωή.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων του πρωκτού. Ωστόσο, το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα συνιστά την πιο άμεση και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων, εξασφαλίζοντας την καύση τους μέσω μιας ανώδυνης και αναίμακτης διαδικασίας. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, η οποία ακολουθείται από την απόξεση των ιστών της περιοχής, με σκοπό τον πλήρη καθαρισμό της πρωκτικής περιοχής και τη μείωση πιθανοτήτων επανεμφάνισης των κονδυλωμάτων.

Η διαδικασία πραγματοποιείται με τη χορήγηση κάποιας μορφής αναισθησίας, κάτι που καθορίζεται από το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και την έξαρση της ασθένειας. Τις περισσότερες φορές γίνεται με τοπική αναισθησία, αλλά όταν το μέγεθος του προβλήματος είναι απαγορευτικό για τοπική αναισθησία μπορεί η εξάχνωση των κονδυλωμάτων να γίνει με μέθη ή με γενική αναισθησία.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2);

Η θεραπεία των κονδυλωμάτων πρωκτού με χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2), σε σχέση με άλλες θεραπευτικές επιλογές, περιλαμβάνει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς είναι ιδιαίτερα φιλική με τον ανθρώπινο οργανισμό.
  • Αποτελεί μια άμεση τεχνική καθώς η πάθηση μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία μόνο συνεδρία (αυτό βέβαια εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος).
  • Είναι εξαιρετικά ανώδυνη και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.
  • Μειώνει την ανάγκη για τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής μετά τη θεραπεία.
  • Έχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Εφαρμόζεται εύκολα, γεγονός που χαρίζει άνεση όχι μόνο στον ασθενή αλλά και στο γιατρό που πραγματοποιεί τη διαδικασία.
  • Ελαχιστοποιείται η πιθανότητα στένωσης του πρωκτού που υφίσταται με την κλασική επέμβαση χειρουργικής αφαίρεσης των βλαβών.

Ο χειρούργος – πρωκτολόγος, Ιωάννης Δόντας, είναι άρτια εκπαιδευμένος, ενώ διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων του πρωκτού. Τα τελευταία έτη, εφαρμόζει με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας το χειρουργικό Laser με διοξείδιο του άνθρακα στη σύγχρονη κλινική Laser Surgery, για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων πρωκτού, καθώς και άλλων πρωκτολογικών παθήσεων.

Ποιος θεωρείται κατάλληλος γιατρός για την εφαρμογή του Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2);

Μπορεί να θεωρείται μια ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία, ωστόσο η εμπειρία του επιλεγμένου γιατρού αποτελεί πάντοτε το κλειδί για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και την επιτυχημένη αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων πρωκτού. Ο γιατρός που θα εκτελέσει την επέμβαση με Laser διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να είναι εξειδικευμένος και άρτια καταρτισμένος, καθώς από λάθος εκτίμηση και – κατά συνέπεια – λάθος χειρισμό, μπορεί να προκληθεί επιπλοκή, όπως είναι η στένωση του πρωκτού. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που η πάθηση έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό και η διαδικασία καυτηριασμού των κονδυλωμάτων δε μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία μόνο συνεδρία. Για το λόγο αυτό, ο γιατρός πρέπει να είναι σε θέση να κρίνει σωστά το μέγεθος του προβλήματος και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του.

Ποιο είναι το κόστος της διαδικασίας με χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2);

Το κόστος της διαδικασίας με χειρουργικό laser διοξειδίου του άνθρακα ορίζεται σύμφωνα με παράγοντες, όπως είναι:

  • Η σοβαρότητα της πάθησης
  • Η πολυπλοκότητα της επέμβασης
  • Τυχόν εκτεταμένες βλάβες στην πρωκτική περιοχή

Ο ασθενής είναι σημαντικό να γνωρίζει πως πρόκειται για μία από τις πιο σύγχρονες μεθόδους θεραπείας, η οποία εξασφαλίζει άμεσα και άριστα αποτελέσματα.
Σε γενικές γραμμές, το κόστος του Laser διοξειδίου του άνθρακα είναι προσιτό στο ευρύ κοινό και διαμορφώνεται κατόπιν εκτίμησης της πάθησης από τον εξειδικευμένο γιατρό.

Επικοινωνία Επικοινωνία